KAJIAN SAINTIS SELAMA 45 TAHUN
Buah mengkudu ialah sejenis buah yang bersifat pahit dan boleh didapati hampir disemua negara didunia. Dr. Ralph M.Heninicke, iaitu seorang ahli Biokimia dari Universiti of Hawaii,AS yang telah mengkaji khasiat buah mengkudu selama 45 tahun.
Hasil kajian beliau mendapati bahawa buah mengkudu mempunyai sejenis enzim yang dipanggil "proxeronine" iaitu sejenis enzim yang dapat menggalakkan pertumbuhan tisu didalam badan manusia.
Kandungan enzim tersebut adalah 800 kali lebih banyak dari enzim "proxeronine" yang terdapat didalam buah nenas. Jadi, buah mengkudu amat berguna kepada kesihatan manusia. Buah mengkudu mengandungi zat pencetus "xeronine" yang dipanggil sebagai "proxeronine" di samping terdapat enzim yang membantu "proxeronine" membentuk "xeronine".
Namun untuk memakan buah mengkudu adalah sukar kerana ianya sangat pahit dan tidak menyelerakan
,
,
Dengan adanya JUS MENGKUDU RAWDA yang diperbuat dari
buah mengkudu, anggur dan madu dapat membantu anda
untuk menikmati khasiat buah mengkudu
.
No comments:
Post a Comment